Viktor Sehlstedt

Herrar – Utveckling

Ålder: 20
Hemstad: Umeå
Familj: Mor, far, två yngre syskon och flickvän
Årlig träningsmängd: ca 600 timmar
Styrkor som cyklist: Teknisk och spurter
Meriter som cyklist: Det kommer!
Tankar om Team Advania: Jätteroligt att få vara en del av teamet med så många starka cyklister. Och hela satsningen med att lyfta fram MTB-cyklingen här i norrland känns rätt!
Mål 2022: Fortsätta utvecklas och lära mig så mycket som möjligt. 
Årets tävlingshoj: Specialized Epic Expert

Mer om Viktor

Viktor Sehlstedt är en ung kille (yngst i gänget) med stor utvecklingspotential. Född och uppvuxen i Umeå, eller närmare bestämt Röbäck, där han fortfarande bor med sin familj. Han har ända sedfan han var liten tyckt det varit roligt att cykla, men det är först de senate åren han börjat köra tävlingar. Konditionsidrott finns dock i ryggmärgen genom att han åkt längdskidor sedan 9 års ålder. Skolningen i längdspåren skedde på hemmaspåren hos Röbäcks IF men sedan några år tillbaka är klubbtillhörigheten IFK Umeå.

Viktor tog nyligen studenten på Dragonskolans elitidrottsgymnasium där han läste naturprogrammet med längdskidinriktning. Vid sidan av cykling, längdåkning och träning jobbar han på Intersport.

Viktors fokus blir att satsa på de norrländska racen och någon enstaka nationell tävling. Och naturligvis se, lära och suga åt sig så mycket som möjligt av det våra elitåkare kan dela med sig av.