Om Obbola IK Cykel

Obbola IK Cykel är en Cykelklubb med syfte att samla cykelintresserade från hela Umeåregionen. Inga egentliga krav på förkunskaper eller träningsfärdigheter krävs för att delta i våra aktiviteter. Cykelhjälm är dock ett krav och cykel kan förstås vara bra. 

Inriktning

Tyngdpunkten i verksamheten ligger på MTB. Mest för att de personer som dragit igång denna del av OIK är bitna av skogscykling. Men naturligtvis välkomnas även landsvägscyklister med varm hand. Landsvägscykling är något vi ser som en utvecklingsmöjlighet inom sektionen.

Verksamheten omfattar både barn/ungdomar och seniorer. Mer om våra olika grupper och träningar hittas i under respektive meny.

Klubbens arrangerar träning och möjlighet till tävling för de medlemmar som önskar. Träningstillfällena sker på fasta tider varje vecka men ytterligare tillfällen organiseras genom information via hemsidan samt i sociala medier, helt beroende på intresse. Tävlingsverksamheten sker på individuell nivå, med stöd av klubben.

Utöver träning och tävling har vi som målsättning att arbeta med underhåll och förbättring vår fina multiarena, SCA Arena, av cykelslingor och spår i och omkring Obbola, bland annat genom att bygga spångar och ev fylla ut valda delar. Detta kommer ske i samarbete med berörda markägare. Vi har även börjat kartlägga cykelbara vägar och stigar. Dessa finns utmärkta på kartor. 

Besök gärna cykel.obbolaik.se för mer information om klubben.