Niklas Henriksson

Herrelit – MTB

Ålder: 29
Hemstad: Umeå
Familj: Sambon Pernilla 
Årlig träningsmängd: 700+ timmar
Styrkor som cyklist: Åkstyrka och syreupptag!
Meriter som cyklist: Jobbar på det.
Tankar om Team Advania: Grym satsning som är viktig för cyklingens utveckling i Norrland. Stolt att vara en av pusselbitarna!
Mål 2022: Slåss om pallplatser i Norrland och vara med långt fram på CV.
Årets tävlingshoj/ar: Orbea OIZ Team 2020

 

Mer om Niklas

Niklas lever för idrotten. Född och uppvuxen i Södra Sunderbyn utanför Luleå, där han bor nu efter en liten avstickare två år då han bodde i Umeå. Början av hans idrottskarriär var framförallt präglad av lagidrott med boll. Men han gick mer mot individuell idrott i de högre tonåren och valde att börja skidgymnasiet i Älvsbyn 2007. Från där har skidåkning på elitnivå varit hans huvudfokus med flera bra resultat både som junior och senior.

Vintern 18/19 började Niklas satsa mot långlopp i Visma Ski Classics även kallad ”Långloppsvärldscupen” för laget Team Igne. Höjdpunkten hittills är 20 platsen i Vasaloppet. Han laddar just nu för en ny vinter och hoppas på att fortsätta utvecklingen Cykelkarriären har legat smygande i bakgrunden hela tiden och det hela började egentligen ta fart med en seg knäskada för 6-7år sedan.

Tävlat har han till en början gjort på landsväg med några segrar och pallplatser på lokala lopp och körde sommaren 2018 Vätternrundan med Skoda Cycling Team på 7.29. 2019 var första året med Hi5 och full styrning mot MTB. Nu hoppas han tillsammans med teamet kunna ta ett stort kliv i utvecklingen och utmana den svenska eliten i MTB!