Maria Karlberg

Damelit – MTB

Ålder: 35
Hemstad: Sundsvall
Familj: Man, två barn; Frida 3 år och Sam 3 år (ett tredje på väg)
Årlig träningsmängd: Ca 360 h
Styrkor som cyklist: En bra motor
Meriter som cyklist: 2:a plats Mörksuggejakten 2019, vinst i Finnmarksturen 2018, 2:a plats Lida Loop 2018, 3:e plats i Ränneslättsturen 2018. Cyklade in på en 6e plats i mixklassen i det 7 dagar långa etapploppet Bike Transalp 2018. Totaltrea i långloppscupen 2018.
Tankar om Team Advania: Då vi flyttade ”hem” till Norrland för snart 4 år sedan hade vi en ambition att jobba för en ökad MTB-aktivitet i närområdet som är Sundsvall men även att försöka delta på så många lopp och evenemang som möjligt i hela Norrland. Team Hi5 känns som en stor pusselbit i att uppfylla den ambitionen och jag hoppas teamet ska fungera som en källa för inspiration till norrländska cyklister, framförallt ungdomar och tjejer! För egen del känns det jättekul och inspirerande med teamkompisar och även om vi bor något utspridda i Norrland upplever jag en härlig teamkänsla och gemenskap.
Mål 2022: – 
Årets tävlingshoj: Scott Contessa Spark RC 900
Blogg: http://mariacarlsson-mountainbike.blogspot.se

Mer om Maria

Uppväxt i skogen 3 mil norr om Sundsvall, i en familj som rände runt på orienteringstävlingar sommartid och skidtävlingar vintertid. Även om stallet drog mer än skogen under barnaåren lades ändå någon slags mental grund under denna period. För när hästarna försvann ur bilden plockades löparskorna fram igen. Och det var med löparskor på fötterna den första idrottsliga satsningen gjordes, med meriter som en seger I Tjurruset, Vansbro terrängmarathon, Stockholm Kvartsmarathon och en tredjeplats i Axa Fjällmaraton. Milen har som snabbast gått på 39.40 under Stockholm Winterrun 2013. Men efter två graviditeter kom problem med skador och för två år sedan byttes fokus från löpning till MTB. MTB har dock funnits med I bilden längre än så, men tidigare mer som en alternativ träningsform till löpningen. Och för att det är så kul!

Nuförtiden har Maria tillsammans med Tomas en andra karriär inom familjelogistik. Med två relativt hårt satsande vuxna, två små barn och varsitt heltidsjobb krävs det god vilja och planering för att få ihop det hela.

Lösningen heter cykelvagn, cykelpendling och tidiga morgnar på trainern. Maria är inte överförtjust i kyla så när temperaturen kryper nedåt flyttas en stor del av träningen inomhus. Norrländska till trots! Inom MTB ligger styrkan snarare i en stark motor och starka ben än i god teknik, så där finns en del att jobba på.