Eva Lagrange

Damelit – MTB

Ålder: 28
Hemstad: Umeå/Sundsvall.
Familj: Pojkvän Johan som bor i Sundsvall.
Årlig träningsmängd: ca 650 timmar.
Styrkor som cyklist: En bra motor.
Meriter som cyklist: Vinst Tolvtjärnsloppet 2021, 5:e plats Nationaldagslinjet 2019 (lvg).

Tankar om Team Advania: Tycker det ska bli sjukt kul att få vara delaktig i ett team igen och med tanke på att min MTB-erfarenhet är sparsam tror jag att jag kommer lära mig väldigt mycket. Det känns extra kul att det är ett lag med basen i Norrland.
Mål 2022: Då det blir mitt tredje år i teamet är det mycket se och lära. Förhoppningsvis har jag lärt mig tillräckligt mycket under säsongen att Cykelvasan i slutet av säsongen blir pricken över i:et
Årets tävlingshoj/ar: Trek Supercaliber

Mer om Eva
Uppvuxen i Storvreta (utanför Uppsala) var det ganska självklart för Eva att börja med innebandy för att senare resultera i en rad andra idrotter. Men riktigt fäst för en aktivitet blev hon först när hon testade på hastighetsåkning på skridsko där hon även har kört stora internationella tävlingar och bland annat varit flerfaldig svensk mästarinna. Efter ett att ha åkt skridsko i cirklar ett antal år kände hon att det fick vara dags för något nytt. Under hennes skridskokarriär har landsvägscykling alltid varit en favorit som alternativ tävlingsform, så det är inte så förvånande att cykeltimmarna ökade dramatiskt när skridskotimmarna succesivt börja avta … Förra hösten köpte hon sin första mountainbike för att använda som ett vinterträningsalternativ. Men det visade sig vara så roligt att den även användes under sommaren. Så på den vägen är det och nu blir det alltås ännu hägre grad skogscykling. Även om distanspass i snötäckta landskap fortfarande är en favorit.

Hur hon hamnade i Norrland? Hon kom in på läkarlinjen in Umeå och gjorde sedan klar utbildningen i Sundsvall och plötsligt har hon bott här uppe i mer än 10 år (med någon säsong i Nederländerna) och det finns inga som helst planer på att flytta!