Andreas Vikström

Herrelit – MTB

Ålder: 23
Hemstad: Umeå
Familj:
Årlig träningsmängd: ca 600 timmar
Styrkor som cyklist: Explosiv och stryktålig.
Meriter som cyklist: Ganska oerfaren än så länge, men några framskjutna placeringar på lokala lopp, bla vinst på Bikeboost 22 km 2019.
Tankar om Team Advania: En fantastisk möjlighet att utvecklas och verkligen flytta fram sina gränser. Stolt att få vara en del av denna ambitiösa grupp.
Mål 2022: Tävla mycket och testa vingarna på nästa nivå. Slå mig in bland toppen i Norrland. Suga åt mig mesta det möjliga av pepp och kunskap inom teamet.
Årets tävlingshoj/ar: Merida Ninety-six 7000.

 

Mer om Andreas

Andreas är uppväxt i Norrbottniska ishallar och flyttade efter hockeygymnasiet till Umeå för att studera ekonomi och fortsätta elitsatsningen i ishockey där han bland annat representerat Björklöven. Han är en träningsvillig individ som lägger mycket tid på att bli bättre på den han gör. Cyklingen har alltid varit närvarande i träningen, både inomhus på motionshoj och utomhus där skogsstigarna har lockat mest. Andreas är numera läkarstudent och taggad på att sätta tänderna i en ny utmaning. Med flera strängar på lyran har intresset för MTB ökat för varje sommar och samtliga förmågor ska förhoppningsvis översättas till fart. Han ansluter till Team Hi5 OIK Elit för att nyttja sitt träningsdriv och utvecklas som tävlingscyklist med mycket tävlande främst på de norrländska loppen. Med höga ambitioner och seriös inställning skall 2020 fokuseras på tävlingserfarenhet och jobba på att flytta fram gränserna på cykeln både tekniskt och fysiskt.